Echipament

ECHIPAMENT

Pentru buna desfasurare a activitatii cabinetului, acesta este dotat cu aparatura de specialitate moderna:

1. Aparatura Imagistica:
Roentgen Sedecal – aparat de radiografie portabil cu o larga aplicabilitate pentru radiografie la specii si regiuni anatomice diferite.
Ecograf Mindray – aparat de ultrasonografie veterinara pentru animale de companie pentru ecografie generala dar si cu posibilitati extinse ale softului pentru cardiologie, osbstretica- ginecologie, etc.

Endoscop TK-VETKITT

2. Investigatii laborator:
Aparat biochimie uscata ARKRAY – echipament ce deserveste asistenta veterinara pentru investigarea rapida ( ~ 10 min) a unor parametric de biochimie esentiali precum:
glicemie,
transaminaze hepatice,
amilaza pancreatica,
creatinina si ureea ca indicatori cu functii renale,
colesterol, calcemie, magnezemie,
Aparat de determinare a amonemiei ARKRAY- echipamente de determinare rapida (~ 180 sec) a amoniacului, parametru indispensabil in investigatiile bolilor hepato-encefalice.
Aparat de derminare “sumar urina” ARKAY – echipament de determinare rapida ( ~ 60 sec) a tuturor constantelor urinei ( ph-ul, prezenta leucocite, nitrati, nitriti, etc.).
Microscop binocular OTIC si consumabile necesare.
Aparat de hematologie Exigo – determina toti parametri hematologici (leococite, limfocite, eritrocite, hemoglobina, hematocrit, etc.)

Spotchem EL – aparat de determinare al electrolitilor din ser.

Bionote Vcheck – analizator prin imunoflorescenta petru determinari endocrine, inflamatorii, hormonale etc.

3. Chirurgie generala si ortopedie

Electrocauter bipolar – echipament de inalta performanta chirurgicala ce permite incizii precise asociate sau nu de hemocoagulare si hemostaza.
Aparat de anestezie inhalatorie VETLAND – este un dispozitiv chirurgical ce monitorizeaza respiratia pacientului pe perioada anesteziei si care permite un control sigur in procesul adormire-trezire. Deasemenea, este folozit si in etapele de resuscitare cardio-respiratorie.
Trusa completa ortopedie – ansamblu de instrumente utilizat in chirurgie ortopedica ( masina de gaurit, burghie, freze, dalti, ciocan, placi, suruburi, etc.)

Monitor in interventia chirurgicala FV CPM.

Generator de oxigen pentru anestezii si pentru faza postoperatorie in etapa trezire.

Sterilizator cu aer cald EC25.

4. Stomatologie
Aparat de detartraj cu ultrasunete.
Trusa completa de stomatologie pentru animale de companie.

5. Cardiologie

ECG Poly-SPECTRUM-8/VET – electrocardiograf

Ecograf Mindray dopler